Δωρεάν Μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 39€!

  • Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 22310 32089

Ιστολόγιο

Το πρώτο και πιο βασικό βήμα για να επιλέξουμε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μας είναι να καταλάβουμε τι τύπο επιδερμίδας έχουμε. Μπορεί να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που διαλέγουμε προϊόντα που δεν ταιριάζουν πραγματικά στον τύπο επιδερμίδας μας και τα οποία τελικά δεν τα χρησιμοποιούμε. Ο τύπος του δέρματός μας, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κληρονομικότητα. Επηρεάζεται ωστόσο από εξωγενείς παράγοντες, όπως το κλίμα, η διατροφή μας αλλά και από ενδογενείς παράγοντες όπως ορμονικές διαταραχές, ασθένειες ή φαρμακευτικές αγωγές που ακολουθούμε. Κάθε τύπος επιδερμίδας έχει τις δικές του ανάγκες. Κάνουμε ένα απλό τεστ:

Καθαρίζουμε και στεγνώνουμε το πρόσωπό μας και έπειτα με ένα κομμάτι ρυζόχαρτο πιέζουμε σε διαφορετικά σημεία του.

Αν το χαρτί γεμίσει κηλίδες λιπαρότητας ή δεν κολλήσει πουθενά, τότε το δέρμα μας είναι λιπαρό ή ξηρό αντίστοιχα.

Αν το χαρτί κολλήσει στην περιοχή του «Τ», τότε το δέρμα μας είναι μεικτό ή κανονικό.

Ο καθρέφτης μας επίσης μπορεί να μας βοηθήσει στη διάγνωση του τύπου της επιδερμίδας μας. Παρατηρούμε προσεκτικά το πρόσωπό μας στον καθρέφτη μετά από έναν σχολαστικό καθαρισμό και αν οι πόροι του δέρματος είναι εκτεταμένα ευδιάκριτοι, με μαύρα στίγματα και γυαλάδα τότε έχουμε λιπαρό δέρμα. Αν το φαινόμενο αυτό περιορίζεται κυρίως μόνο στο «Τ» του προσώπου τότε έχουμε μεικτό δέρμα. Αν πλησιάζετε στον καθρέφτη σας αλλά δεν διακρίνετε πόρους, αν το δέρμα σας δείχνει διάφανο και λεπτό τότε έχετε ξηρό δέρμα. Τα χαρακτηριστικά στοιχεία των διαφορετικών τύπων του δέρματος αναλυτικά είναι τα ακόλουθα:

Κανονικό δέρμα: Είναι απαλό, υγιές και λαμπερό, ομοιόμορφο και χωρίς εμφανείς ατέλειες. Δείχνει ενυδατωμένο, χωρίς σημάδια ξηρότητας ή λιπαρότητας, και είναι αρκετά ανεκτικό αλλά και αρκετά σπάνιο.

Λιπαρό δέρμα: Κύρια γνωρίσματά του είναι οι ανοιχτοί πόροι και η υπερβολική έκκριση σμήγματος, ενώ παράλληλα δείχνει θαμπό και έχει ατέλειες, όπως σπυράκια και μαύρα στίγματα. Ο τύπος αυτός του δέρματος σχεδόν έχει πάντα μεγάλους πόρους και έντονη γυαλάδα. Αργεί να κάνει ρυτίδες.

Ξηρό δέρμα: Στη νεανική του ηλικία το δέρμα αυτό δείχνει ωραίο, με πολύ μικρούς πόρους ή σχεδόν αόρατους. Είναι το πιο λεπτό απ’ όλα, σαν χαρτί, ξεφλουδίζει αρκετά και συχνά έχει άγρια υφή, δεν διαθέτει τα απαραίτητα λιπίδια για την κατακράτηση του νερού και χαρακτηρίζεται από απώλεια της ελαστικότητας. Αποτέλεσμα αυτού είναι η δημιουργία μικρών ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το στόμα από νωρίς.

Μεικτό δέρμα: Έχει χαρακτηριστικά και από το λιπαρό αλλά και από το ξηρό δέρμα. Συνήθως παρουσιάζει περισσότερη λιπαρότητα στο λεγόμενο «Τ» (μέτωπο, μύτη, πιγούνι) και ξηρότητα στα μάγουλα. Φαίνεται ξηρό κατά τόπους, π.χ. στην περιοχή γύρω από τα μάτια ή τα μάγουλα, ενώ παράλληλα δημιουργεί περιοχές λιπαρές στο μέτωπο, στη μύτη και στο πιγούνι. Ανάλογα με το φαινόμενο που επικρατεί στην μεγαλύτερη επιφάνεια του προσώπου μιλάμε για μεικτό δέρμα με τάση λιπαρότητας ή μεικτό δέρμα με τάση ξηρότητας.
Πηγή: Nuxe Privilege Club

Share this post

Γράψτε το σχόλιό σας εδώ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *